Een aantal tips voor 6 kilo afvallen

Heb je er over na zitten denken hoe jij ook die 6 kilo afvallen kan. Het word een heel karwei als je 6 kilo afvallen wil of misschien wel meer en als je het zo bekijkt is het afvallen zeker niet altijd even eenvoudig. Hoe je je streefgewicht kan halen en hoe je niet in de verleiding kan komen daarvoor zijn er verschillende methodes. Je hebt al die tijd het gewicht met je meegedragen maar nu is het moment om te beginnen met afvallen en dit gewicht te verminderen.

Consequent actiever worden is beslist de eerste stap die je moet gaan zetten. Je kan bijvoorbeeld gaan wandelen,joggen of fietsen iets wat je dus iedere dag kan verrichten maar het moet dus wel een activiteit zijn die je amusant vind en ook nogeens makkelijk is om te verrichten. Je moet het niet te overhaast doen de eerste vier weken want dat zorgt ervoor dat je je lichaam verslapt. Aan sport moet je minimaal een half uur per etmaal een klein beetje doen. Breek dit in delen van tien minuten per etmaal als je niet genoeg tijd hebt om 30 minuten per keer te gaan bewegen. Als deel van je programma voor het 6 kilo afvallen moet je onthouden dat je ook krachttraining moet doen in die tien minuten: je krijgt niet alleen een prachtiger lijf maar je word van de krachttraining ook nogeens slanker.

Je moet wel doordacht eten dan hoef je niet een strikt dieet te doen of jezelf te verhongeren. Je moet vooral vetarm vlees,volkoren granen, vruchten en groenten eten want die ondersteunen je met 6 kilo afvallen.

Zorg ervoor dat je hulp krijgt van je vriend, je gezin of bijvoorbeeld je dokter. Voor het 6 kilo afvallen is het makkelijker als je een gezelschap met mensen om je heen hebt die je steunen bij het afvallen en ervoor zorgen dat er geen verleidingen zijn. Stimulering en ondersteuning van je familie voor het eten van gezonde maaltijden daar moet je voor zorgen. Ga een eindje wandelen en vraag of je gezin mee kunnen gaan in plaats van naar een eetgelegenheid te gaan met zijn allen. Je zal niet zo snel eindigen met afvallen als je een groep van mensen hebt die je steunen.

Wees nou eens eerlijk. Bij het afvallen haal je geen resultaat als het huis nog vol ligt met uitnodigend voedsel die vet en overvloedige suikers bevatten. Ga aan de slag met het opruimen. De gezonde artikelen moeten worden omgeruild voor de slechte artikelen die je daarna weggooid.

Je moet optimistisch blijven denken want als je negatief denkt is dit niet goed voor het afvallen. Je beste maat is immers je positieve gedachten. Optimistische gedachten zoals – ik heb langer energie als ik meer sport – of – in gezond eten zitten voedingswaarden die mijn lichaam nodig heeft – moeten een hulpmiddel zijn tijdens het afvallen.

Je moet vandaag nog starten voor het 6 kilo afvallen. Actie moet nu ondernomen worden om te beginnen met afvallen. Ga niet eerst die zak met koekjes opmaken of dat je past aanvangt op de eerste van de maand met het afvallen vertel jezelf dat je nu start. Als je vandaag niet start met afvallen zal het nooit gebeuren.

Advertenties

%d bloggers liken dit: